-
در این مطلب به چهار شغل در حوزه فناوری اطلاعات می پردازیم.
1.مشاور IT
وظیفه ی مشاور ارزیابی سیستم ها و انجام تحقیقاتی است که هیچ کس متوجه آن ها نمی شود. همان گونه که CNN می گوید، از یک شرکت تازه تأسیس محلی گرفته تا شرکت های عظیم و گسترده، به مشاوران IT برای یافتن بهترین و ارزان ترین راه ها برای راه اندازی و اداره ی بهتر کامپیوترها، نیاز دارند.
سطح تحصیلات: کارشناسی یکی از گرایش های فناوری اطلاعات
حقوق: $96,4002. معمار فضای ابری
حتماً درباره ی معماری فضای ابری شنیده اید. با این که فضای ذخیره در ابر را نمی توان عیناً لمس کرد، اما این فضا، نیاز به چیدمان و سازمان دهی دارد. این شغل در این زمینه است.
سطح تحصیلات: مدرک کارشناسی ارشد در یکی از گرایش هی فناوری اطلاعات
حقوق: 112,000 که آن را یکی از پر درآمد ترین شغل ها می سازد.
3. کارآگاه جرائم کامپیوتری
کارآگاهان جرائم کامپیوتری، اطلاعات برآمده از هر کامپیوتر را معمولاً برای یک مدرک محکمه پسند، شناسایی و بررسی می کنند.
سطح تحصیلات: کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات
حقوق:64000
در این قسمت به طور کامل به یکی از شغل های مهم رشته فناوری اطلاعات که آن را کارشناس امنیت اطلاعات می نامدند خواهیم پرداخت.
4.کارشناس امنیت اطلاعات
متخصص امنیت اطلاعات، روش ها، تکنیک ها و ابزارهای امنیتی لازم برای حفاظت از داده ها و اطلاعات مهم یک شرکت، سازمان یا دولت در برابر دسترسی های غیرمجاز، حملات عمدی و دزدی را ایجاد می کند.
امنیت اطلاعات یعنی حفاظت اطلاعات و سیستمهای اطلاعاتی از فعالیتها و عملیات غیرمجاز و غیر قانونی. برخی از این فعالیتها عبارتند از دسترسی غیر مجاز به تمام یا بخشی از اطلاعات، افشاء اطلاعات، خواندن مطالب توسط افرادی که نباید به آن دسترسی داشته باشند، نسخه برداری یا ضبط صدا، تصاویر و یا متن، خراب کردن اطلاعات موجود در یک سرور، سایت یا شبکه، تغییر رمز و یا متن یک سایت یا درگاه کامپیوتری یا سرور مستقر در شبکه و دستکاری و خرابکاری در محیط مجازی.
متخصص امنیت اطلاعات باید همیشه با به روز بودن و اطلاع از آخرین نرم افزارها و روش های حمله سایبری و نحوه مواظبت از اطلاعات و کامپیوترها، از مهاجمان سایبری پیشی بگیرد. او باید با آخرین روشهای مورد استفاده مهاجمان برای نفوذ در سیستم های کامپیوتری وجدیدترین تکنولوژی های امنیتی برای محافظت از این سیستم ها آشنا باشد. این موضوع می تواند مستلزم شرکت در کنفرانس های مرتبط برای شنیدن دانش و تجربیات سایر متخصصان این زمینه باشد.
وظایف متخصص امنیت اطلاعات
- ارزیابی ریسک سیستم ها و گسترش برنامه هایی برای کاهش تهدیدات بالقوه
- طراحی سیستم های امنیتی جدید یا به روزکردن سیستم های موجود
- آزمایش و ارزیابی محصولات امنیتی
- برنامه ریزی برای بازیابی خرابی ها و صدمات در صورت بروز حملات سایبری
- آزمایش روش ها و رویه ها با کمک شبیه سازی حملات سایبری
- بررسی حملات سایبری و انجام کارهای اصلاحی
- آزمایش سیستم های کامپیوتری برای یافتن نقاط ضعف و خطاهای امنیتی آنها
- اطمینان یافتن از تطابق روش ها و رویه ها با استانداردهای ملی و بین المللی امنیتی
- تهیه گزارشات و مستندات فنی برای مدیران و کاربران
- دانش عالی در خصوص سیستم ها، رویه ها و ابزارهای امنیتی فناوری اطلاعات
- مهارت خوب در حل مساله
- مهارت خوب مدیریت پروژه – برای مدیر گروه امنیت اطلاعات
- توانایی تفسیر و ارزیابی درست اطلاعات
- به روز بودن و آگاهی از تکنولوژی ها و تهدیدات امنیتی در حال ظهور
- توانایی تحمل فشار کاری زیاد و انجام کارها مطابق زمان تعیین شده
- داشتن رویکرد فعال و اعتماد به نفس در تصمیم گیری
- اطلاع از استانداردها و قوانین امنیت اطلاعات
مهارت و دانش مورد نیاز:
تحصیلات لازم و نحوه ورود به شغل
معمولا فارغ التحصیلان کارشناسی درمهندسی فناوری اطلاعات و یا کارشناسی ارشد در یکی از گرایش های ارشد مهندسی فناوری اطلاعات (به خصوص گرایش امنیت اطلاعات) می توانند وارد این شغل شوند. البته در سایر رشته ها نیز اگر افراد دوره های معتبر تخصصی امنیت اطلاعات را گذرانده و تجربه لازم را کسب کنند، می توانند فرصت های شغلی خوبی را در این حوزه بیابند.
مدرک های معتبر بین المللی مانندCISS ، SECURITY+ و... وجود دارند که در صورت اخذ آنها می توانید شانس استخدام خود را بالاتر ببرید. باید به این نکته توجه داشت که داشتن تجربه کاری در این شغل بسیار مهم است.آینده شغلی و بازار کار متخصص امنیت اطلاعات
از آنجا که فناوری اطلاعات تقریبا در همه سازمان ها نفوذ کرده است، بخش امنیت اطلاعات نیز در آنها بسیار مهم و حیاتی است. متخصص امنیت اطلاعات می تواند در بیشتر سازمان ها و شرکت ها مشغول به کار شود.
به عبارت دیگر، هر کجا که شبکه و کامپیوتر است، امنیت آن هم مطرح می باشد. حالا اگر تعداد کامپیوترها و گسترش شبکه کامپیوتری بیشتر باشد، موضوع امنیت از اهمیت بیشتری برخوردار می گردد. به همین علت وقتی صحبت از امنیت کامپیوتری به میان می آید به صورت پیش فرض مسئله امنیت شبکه مطرح می شود. لذا بسیاری از متخصصین شبکه در حوزه امنیت مشغول به کار شده اند.
با توجه به توسعه روز افزون سیستم های کامپیوتری در کشور و استقبال هرچه بیشتر مردم، شرکت ها و سازمان ها برای بکارگیری ابزارهای فناوری اطلاعات، نیاز به استخدام متخصصین مربوطه از جمله مهندس شبکه یا متخصص امنیت روز به روز بیشتر می شود.
برخی از متخصصین امنیت اطلاعات نیز در پلیس فتا که وظیفه کنترل و نظارت بر فضای مجازی کشور را دارد استخدام می شوند که البته فرایند خاص خود را دارد.
شما به عنوان کارشناس امنیت اطلاعات می توانید در وزارتخانه ها و سازمان های بزرگ دولتی و خصوصی و یا بانکها و مؤسسات مالی کار کنید و از اطلاعات سرور و شبکه آنها محافظت نمایید.
بعضی دیگر از افراد به عنوان متخصص امنیت با شرکت های نرم افزاری برای تولید قفل نرم افزاری یا سخت افزاری همکاری می کنند. این قفل ها باید طوری طراحی شود که هر شخصی به راحتی نتواند آن را اصطلاحا بشکند(کرک کند) و برنامه نرم افزاری را کپی و تکثیر کند.
میزان تخصص یک کارشناس امنیت اطلاعات عامل اصلی برای او در یافتن شغل مورد نظر است.
وضعیت استخدام کارشناس امنیت در برخی از کشورهای جهان به شرح زیر است :
آمریکا - پیش بینی می شود میزان استخدام متخصصان امنیت اطلاعات در بین سال2012 تا 2022، 37 درصد رشد داشته باشد.در حالی که متوسط رشد همه مشاغل 11 درصد خواهد بود.
استرالیا - در بازه زمانی5 سال گذشته میزان استخدام در این شغل 15 درصد رشد داشته است. پیش بینی می شود در سال های آتی هم این مورد رشد زیادی داشته باشد.حقوق و درآمد متخصص امنیت اطلاعات
درآمد یک متخصص امنیت اطلاعات در ایران تا حد زیادی به میزان تخصص او بستگی دارد. با توجه به پیچیدگی و تخصصی بودن کار یک کارشناس امنیت، هر چقدر که فرد از تخصص بالاتری برخوردار باشد و از علم و فن آوری های روز دنیا آگاه تر باشد، مشتریان و یا کارفرما اعتماد بیشتری برای سپردن کار به دست او خواهد کرد.
درآمد متخصص امنیت اطلاعات در سایر کشورها به شرح زیر است :
آمریکا - میزان متوسط درآمد سالانه متخصصان امنیت اطلاعات در سال 2010، 75,660 دلار (برای همه مشاغل33.840 دلار) و مطابق با آخرین آمارها در سال 2013، 86,200 دلار بوده است.استرالیا - میزان متوسط درآمد سالیانه این متخصصان 72000 دلار استرالیا
انگلستان - متوسط درآمد سالانه متخصصان امنیت اطلاعات بین 38000 تا 91000 دلار است.شخصیت های مناسب این شغل بر اساس شخصیت شناسی MBTI :
ANTJ : این تیپ شخصیتی از توانایی درک سیستم های پیچیده و منطق برخوردار است. او می تواند با کمک خلاقیت خود سیستم های جدید ایجاد کند.
INTP : این تیپ شخصیتی در تحلیل مسایل و ارائه راه حل های مبتکرانه (که از لازمه های این شغل است) تبحر زیادی دارد. او از کار در زمینه های فنی و حل مسایل پیچیده لذت می برد.
ISTJ : این تیپ شخصیتی از دقت بالایی برخوردار است و دارای مهارت های فنی خوبی می باشد. او معمولا زمان زیادی را برای کار خود می گذارد و از کارهای فردی و نیازمند به تمرکز بالا لذت می برد.۲۲۱ سید حامد محدث
درباره ما

در این وبلاگ به پروژه های گروه Untitled به ویژه در موضوع فناوری اطلاعات پرداخته میشود.
سید حامد محدث، علی ناصری و علیرضا دادگرنیا اعضای اصلی گروه Untitled می باشند.
طبقه بندی موضوعی
- فناوری اطلاعات (۱۸)
- استارتاپ (۴)
- ویدیو ها (۳)
- وِلاگ (۲)
- پاورپوینت (۳)
آخرين عناوين
- انواع کسب و کار
- پاورپوینت Computer Worm
- پاورپوینت Vlog چیست؟
- Vlog چیست؟
- چند ذکر استغفار و تاثیرات باورنکردنی آنها
- نوروز در 5 دقیقه
- 9 انتخاب مهمی که جف بزوس را به ثروتمندترین شخص دنیا تبدیل کردند
- اینفوگرافیک چگونگی راه اندازی استارتاپ
- فناوری اطلاعات، رشته ای از آینده
- معرفی افراد سرشناس رشته فناوری اطلاعات
پربازديدترين ها
- 9 انتخاب مهمی که جف بزوس را به ثروتمندترین شخص دنیا تبدیل کردند
- تاریخچه رشته ای تی
- چند ذکر استغفار و تاثیرات باورنکردنی آنها
- معرفی افراد سرشناس رشته فناوری اطلاعات
- Vlog چیست؟
- معرفی برخی از شرکت های برتر در حوضه فناوری اطلاعات
- انواع کسب و کار
- نوروز در 5 دقیقه
- اینفوگرافیک چگونگی راه اندازی استارتاپ
- پاورپوینت Vlog چیست؟
آخرین نظرات
- واقعا بی نظیره !!!!
۲۶ اسفند ۹۶، ۱۶:۳۵ - علی دارابی
آرشيو
- ارديبهشت ۱۳۹۸ (۲)
- مرداد ۱۳۹۷ (۲)
- ارديبهشت ۱۳۹۷ (۱)
- فروردين ۱۳۹۷ (۲)
- اسفند ۱۳۹۶ (۱۸)